Wat is vintage en consignment kleding?

In Londen, New York en Parijs zijn tweedehands boetieks, vintage en consignatie winkels al veel langer onderdeel van de reguliere shop cultuur. Designer en vintage kleding worden door verschillende doelgroepen verkocht en gekocht. Er zijn zelfs thrift shops waar de opbrengst van de tweedehands items wordt gedoneerd aan een goed doel.

Bij Style Story wordt zowel vintage als items onder consingment verkocht. De vintage kleding, wat wil zeggen ouder dan 25 jaar, bestaat uit unieke stuks waar ik met veel plezier naar op zoek ga. De tweedehands merkkleding en schoenen worden ingebracht door particuliere dames die in het bezit zijn van prachtige merkkleding en schoenen die ze om wat voor reden dan ook niet (meer) dragen. De kleding is in consignatie wat betekent dat Style Story en de particuliere leverancier tot een prijsovereenkomst komen en na verkoop van een item het bedrag wordt overgemaakt aan de particulier. Een populaire term voor deze tweedehands items is pre-owned of pre-loved.

De reden voor de keuze van een mix aan vintage en luxe consignment kleding is ontstaan door mijn persoonlijke stijl. De vintage kleding die ik draag zijn unieke uitgesproken stuks van goede kwaliteit die ik graag combineer met het design van merken als Acne jeans, Sandro en Isabel Marant. Veel kleding heb ik niet, maar met de juiste stuks en accessoires kan ik verschillende outfits combineren. Elk seizoen vervang ik een eyecatcher en wanneer nodig koop ik een nieuwe basic. Hoe doe ik dit? Door een goede basisgarderobe die past bij mijn lifestyle.

In de winkel merk ik dat veel vrouwen moeite hebben bij het opbouwen van een basisgarderobe. Daarom heb ik een workshop opgezet over de basics. Deze geef ik zowel aan groepen als persoonlijk bij mensen thuis. Mocht je ook wat hulp kunnen gebruiken, neem dan gerust contact met me op!